sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Shoppailua ja nähtävyyksiä Barcelonassa

Aamusta lähtien paistoi aurinko ja tällaista lämpöä olikin jo ikävä. Tänään on tarkoitus kierrellä kaupoissa ja hoitaa teinien ostostoiveet ja kivahan se olisi, jos jotain löytyisi itsellekin.
Julkisilla, varsinkin metrolla pääsee helposti tutustumaan kaupunkiin hieman laajemmalla alueella, Metrolippu kannattaa ostaa netistä virallisilta TMB:n sivuilta. Tällöin saa koodin, joka syötetään millä tahansa metropysäkillä lippuautomaattiin, josta tulostuu lippu. 3:n päivän lippu maksaa 22,20€ niinpä metroon ja suunta kohti Glòries -kauppakeskusta. Kyseessä ei ole perinteinen kauppakeskus, vaan ennemminkin outlet-tyyppinen ostospaikka, koska keskus oli avoin ilman katetta.



Hetken kierreltyäni huomasin olevani väärässä paikassa, sillä olin menossa Primarkiin ja luulin sen sijaitsevan tässä, mutta se onkin rannan lähellä olevassa kauppakeskuksessa. Ei sitten muuta kuin ratikka alle ja kohti toista kauppakeskusta. Matkalla tuli ihailtua taas nähtävyyksiä...



Rannan tuntumassa sijaitsee tämä toinen iso kauppakeskus, josta löytyy myös nuorison suosima Primark. Nopea vilkaisu kauppaan ja sitten omille ostoksille mm. Etam-alusvaateliikkeeseen ja lukuisiin vaateliikkeisiin. Ostosten jälkeen nopsaan rantsuun nauttimaan auringosta.

Aikamoisen tuulinen päivä, mutta näillä lämpöasteilla tuuli teki vain hyvää. Ilme kertoo, että tämä rouva nauttii elämästä tässä ja nyt :)
Ramblan päädystä suuntasin muistoja virkistäen  Maremagnum -kauppakeskukseen. Tämä on täysin turisteille tarkoitettu ostoskeskus, joten hinnatkin ovat sen mukaiset. Ihailin samalla merellistä maisemaa ja katselin, kun poliisi jahtasi näitä päiväntasaajan alaouolelta tulleita feikkituotteiden kaupustelijoita.








Barcelonassa on niin paljon nähtävää, että viikko ei riitä mihinkään. Tällä reissulla olin päättänyt käydä tietyt kohteet eli Casa Milán, Casa Battlon, Tibidabon ja tottakai Sagrada Familian. Sagrada Familiasta tein ihan oman postauksen, koska kirkko on sisältä sanoin kuvaamattoman hieno.
Casa Milá toiselta nimeltä la Pedrera:
















Uskomatonta arkkitehtuuria, katolla varsinaiset pilarit yms. sisällä huoneet kunnostettu sellaisiksi kuin ne asumisaikaan olivat. Jos Gaudin töistä tykkää, niin Parc Güellin lisäksi yllämainitsemani nähtävyydet on Barcelonan matkalla ihan must.
Hotellini sijaitsi luksusmerkkikadun sivukadulla, mutta tällä kertaa tyydyin ihastelemaan niitä vain ikkunaostosten merkeissä.























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti